Leczo z cukinią



Składniki:
- Duża cukinia 500 g1 papryka czerwona 200 g
- 1 papryka żółta 200 g
- 400 g pomidorów
- 1 czerwona cebula 100 g
- 200 g kiełbasy z piersi kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- pieczarki
- sól, papryka w proszku, chilii, oregano, rozmaryn, przyprawa warzywna (z tego przepisu)

Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w rondelku z odrobiną wody, ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. 
Papryki, pieczarki i cukinię pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. 
Pomidory sparz, obierz ze skórki, również pokrój i dodaj do reszty składników.
Kiełbasę pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka. Wszystko duś do miękkości (około 15 minut).
Dodaj dużą ilość papryki w proszku, sól, pieprz, odrobinę chilli, oregano i trochę rozmarynu oraz zgniecione ząbki czosnku.