Czekoladowe naleśniki budyniowe

 

Składniki na nadzienie:

  • 500 g  serka naturalnego
  • 2 łyżki ksylitolu
  • kilka kropel ekstraktu waniliowego
  • dżem

Składniki na naleśniki (6 szt.) :

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń waniliowy 40 g bez cukru
  • 4 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misce.
  2. Miksować na jednolitą masę.
  3. Smażyć na suchej patelni, tylko przed pierwszym naleśnikiem można lekko natłuścić olejem.
  4. Przygotować nadzienie – serek wymieszać z ksylitolem
  5. Naleśniki posmarować serkiem, położyć pasek dżemu truskawkowego i dowolnie zawijać.