Tarta jagodowa

Składniki:
Jogurtowa pianka
🔸 Jogurt grecki – 400 ml
🔸 Galaretki o dowolnym smaku – 2 szt. 🔸 Mrożone jagody – ok. 250 g
Spód
🔸 Szklanka daktyli
🔸 Łyżka oleju kokosowego
🔸 60 gram ciasteczek

Przygotowanie
1. Daktyle namocz w gorącej wodzie przez 20 minut
2. Ciasteczka rozdrobnij w blenderze.
3. Daktyle odsączyć i zblendować.
4. Do daktyli dodać ciasteczka i olej kokosowy. Wyrobić.
5. Wykleić blaszkę powstałą masą.
6. Wsadzić do lodówki.
7. Rozrobić dwie galaretki w szklance wody.
8. Do galaretki wsypać mrożone jagody. Galaretka zacznie szybko tężeć.
9. Tężejącą galaretkę wymieszać z jogurtem i wylać na przygotowany spód.
10. Wsadzić do lodówki.
11. Podawać gdy konsystencja będzie dobra.