Domowe monte z kaszy jaglanej

Domowe monte to kolejny przykład na popularny deser w wersji fit. 
Będzie nie tylko zdrowo, ale i pysznie! Słowo!


Składniki na 2 porcje:
- 1/4 szklanki kaszy jaglanej (50g)
- 50g masła orzechowego z orzechów laskowych
11- 1 łyżka syropu klonowego, miodu, słodzika, lub cukru
- 150 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka kakao
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przepłucz pod bieżącą wodą. Gotuj wedle instrukcji na opakowaniu. 
Do ugotowanej kaszy dodaj masło orzechowe, syrop (lub inną substancję słodzącą) i mleko - zmiksuj na gładko.
Masę na domowe monte podziel na pół. Do jednej części dodaj kakao i ponownie zmiksuj.
Przełóż warstwowo do przezroczystych pucharków i wstaw do lodówki, by krem zgęstniał.

Gotowe!