Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta zaczac od wymieszania drozdzy z dwiema łyżkami pszennej mąki, łyżeczki cukru i dwóch, trzech łyżek letniej wody - tą mieszaninę odstawic w ciepłe miejsce -. Jeśli po kilkunastu minutach zacznie \"pracować\" i co najmniej podwoi swoją objętość zabrac się za właściwy etap przygotowania ciasta. Oba rodzaje mąki przesiac na stolnicę i mieszac dokładnie ze sobą. Dodac sól i tyle letniej wody by otrzymać niezbyt twarde ciasto. Ciasto dokładnie wyrabiac, w razie potrzeby podsypując mąką. Kiedy jest jednolite, dodac oliwę i ponownie wyrabiac, aż wchłonie cały płyn. Ciasto przykryc i odstawic w ciepłe miejsce na około 30-40 minut. Po tym czasie wyrabiac je jeszcze raz przez kilka chwil - jeśli jest bardzo miękkie, dodac trochę maki pszennej. Z ciasta formowac okrągłe placki o grubości około 1 cm,. Smarowac oliwą i nakładac nadzienie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut.
Składniki na farsz (można modyfikować wg swoich preferencji): - pomiodory - czosnek - kurczak - pieczarki - cebula - papryka - oliwki - ser mozarella (opcjonalnie) - rukola - przyprawy: bazylia, oregano , pieprz Przygotowanie: Pizze rozsmarować sosem przygotowanym poprzez zblenderowanie pomidórów z czosnkiem i przyprawami. Ukłdać warstwowo: cebulę, paprykę, pieczarki, olwiki, kurczaka (wcześniej przygotowanego)i ser. Pizzę podawać z rukolą.
Smacznego ! ;)