Składniki (forma 20 cm): Góra 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka (może być roślinne) 4 duże łyżki masła orzechowego (najlepiej wersja smooth – gładka) 150 g daktyli 1/2 puszki mleczka kokosowego (o wysokiej zawartości tłuszczu, wtedy będzie twarda część oddzielona od płynnej) Spód 6 łyżek płatków owsianych 3 łyżki kakao 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy na mleku, do momentu wchłonięcia sie płynu. Daktyle namaczamy w gorącej wodzie (poziom wody zakrywający poziom daktyli). Po 10 minutach je miksujemy. Następnie w robocie kuchennym łączymy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę. Płatki mielimy na mąkę. Dodajemy kakao, olej i miód i lepimy kulkę. Wykładamy nią formę obłożoną papierem do pieczenia. Na to wylewamy masę jaglaną. Schładzamy w lodowce ok 2h.