Szaszłyki – „Zdrowy grill” może być smaczny!

Wystarczy tylko, że zamiast ciężkostrawnych mięs i kiełbas, przygotujesz lekkie szaszłyki z kurczaka na grilla

PRZEPIS

Składniki (3 − 4 porcje)

  • pierś z kurczaka (1 cała)
  • 1/2 czerwonej papryki
  •  5− 6 pieczarek
  • Suszony majeranek, bazylia, cząber, oregano
  • Patyczki do szaszłyków

Wykonanie
1. Kurczaka umyj i pokrój w drobną kostkę.
2. Następnie wymieszaj go z majerankiem, cząbrem, bazylią, oregano i odstaw na minimum 30 min do lodówki, żeby kawałki nasiąknęły marynatą.
3. Warzywa pokrój w kostkę.
4. Wszystkie kawałki warzyw i mięsa posmaruj olejem rzepakowym.
5. Następnie, na zmianę nadziewaj na patyczki kawałki warzyw i mięsa.