Ciasto z czerwonej fasoli

 

Składniki: 
- 2 puszki czerwonej fasoli 
- 2 banany 
- 4 jajka 
- 3 płaskie łyżki kakao 
- 3 łyżki miodu 
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody - 3 łyżki oleju kokosowego 

Polewa: 
Na patelni rozpuścić gorzką czekolada, trochę mleka, 2 łyżki kakao i odrobina miodu.

Przygotowanie:
Płuczemy dokładnie fasolę, blendujemy i przesypujemy do miski. 
Dodajemy do niej jajka, olej, zblendowane banany, kakao, sodę lub proszek, miód.
Bardzo dokładnie miksujemy nawet (masa musi być dobrze roztarta,ponieważ inaczej będzie się kruszyć po upieczeniu). 
Gotową masę przelewamy do dwóch keksówek. 
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 40- 60 minut.
(po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się zmieni).
Pod koniec pieczenia przygotowujemy polewę. Upieczone ciasto dekorujemy polewą, można posypać np kokosem.

Smacznego!